FONSS sustine dezvoltarea ONG-urilor mici

FONSS creste ONG-urile mici
28 October 2014
Intalnire de lucru a ONG-urilor din regiunea NE
11 November 2014

FONSS sustine dezvoltarea ONG-urilor mici

S-a incheiat cursul de formare “Cresterea capacitatii organizatiei prin management eficient si atragerea de fonduri”, organizat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale- FONSS, in beneficiul organizatiilor mici care doresc sa se dezvolte.Timp de trei zile – in perioada 28-30 octombrie 2014, la Centrul National de Economie Sociala, s-a realizat un transfer de cunostinte si experienta de la organizatii mari precum ADV Romania, Salvati Copiii si Bethany catre colegi aflati la inceput de drum.

Traineri au fost Corina Mighiu – management de proiect, Mihaela Munteanu – creare de identitate, comunicare si management al imaginii si Diana Paius- fundraising. Li s-au asociat Georgiana Vieru si Alina Avatamanitei.

Au fost trei zile de lucru intens, in care trainerii au incercat sa ofere cat mai mult, cat mai interactiv, poate cu gandul la momentele in care fiindu-le greu a fost important sa gaseasca sprijin.

Ruxandra Krisan – „plec de aici cu ideea ca oamenii orchestra nu exista”

Cristina Giusca – „acest curs a confirmat ganduri pe care le aveam si e important pentru mine ca am fost aici”.

Georgiana Vieru – „M-am bucurat sa va cunosc si sa vad interesul vostru mare pentru fundraising, mai ales ca nu stiam daca acest subiect va va interesa”

Andreea Tofan – „Mi-am reconfirnat pasiunea pentru fundraising si faptul ca in aceasta activitate e foarte important sa crezi ca oferi si sa tii la ceea ce oferi”

Andrei Ghemu – „Am constatat din nou ca meseria se fura, nu se invata, si m-am bucurat sa intalnesc oameni care au construit de la o idee. Asta ma incurajeaza si pe mine!”

Ana Teodor – „Interesante zile…m-am bucurat sa vad multe exemple practice care sa-mi dovedeasca faptul ca se poate….”

Bogdan Herea -„Am constientizat ca a activa in domeniul acesta al ONG-urilor e un mod de viata”

Samuel Ciobanu – „Pentru a reusi sa convingi e important sa te afli fata in fata cu donatorii si sa poti transmite utilitatea demersului tau”

Ema Ciobanu – „Chiar mi-a fost util cursul, iar acum astept cu nerabdare sa merg in organizatie si sa incep lucrul.”

Mirela Sima – „Totul a fost util pentru mine… cand am vazut cursul desi nu sunt din regiune, am sunat si am spus ca vreau sa vin. Mie chiar imi trebuia un astfel de curs, si ma bucur foarte mult ca in afara de ceea ce dezvoltati in organizatiile voastre ati reusit sa va ocupati si de cei mai mici. Cand organziatia mea va fi mare am sa va urmez exemplul.”

Cursul “Cresterea capacitatii organizatiei prin management eficient si atragerea de fonduri” este activitate in cadrul proiectului ”VOCEA ONG pentru comunitate!”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, proiect prin care a fost asumata si infiintarea FONSS, dar si cresterea capacitatii institutionale a cel putin 70 de ONG-uri din regiunea Nord Est.

FONSS este fondata de zece ONG-uri – Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania.