Intalnire de lucru a ONG-urilor din regiunea NE

FONSS sustine dezvoltarea ONG-urilor mici
31 October 2014
FONSS se prezinta la Bacau
19 November 2014

Intalnire de lucru a ONG-urilor din regiunea NE

Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania, impreuna cu partenerii Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas Iasi, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, au placerea de a va invita la o intalnire de lucru a ONG-urilor din Regiunea Nord Est, in data de 19 noiembrie 2014, intre orele 10.00 –13.00, in Bacau, la Hotel Dumbrava.

La intalnirea de lucru ne propunem sa prezentam Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), care are ca misiune ”implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale!”, si care a fost infiintata pentru a actiona la nivelul intregii regiuni. De asemenea, am dori sa sondam interesul pentru aderarea la FONSS si daca activitatile de lobby si advocacy care vor fi intreprinse la nivelul autoritatilor locale din judetul Iasi, trebuie replicate si in alte localitati / judete.

Mentionam ca dorim sa realizam activitati de advocacy pentru accesarea de fonduri publice de catre ONG-uri, dar si oferirea de sprijin in elaborarea/imbunatatirea regulamentelor actuale de finantare ale primariilor si consiliilor judetene (prin care se asigura finantarea ONG-urilor in baza Legii 350/2005).

Promovam ideea ca trebuie schimbata perceptia asupra sectorului neguvernamental – de la consumator de resurse, la investitor care creaza locuri de munca, plateste taxe si impozite si in plus ofera servicii gratuite pentru beneficiari, si prin urmare autoritatile ar trebui sa aprecieze aportul ONG in comunitate si sa le sustina.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau si face parte din proiectul ”Vocea ONG pentru comunitate!”, implementat de cele 10 ONG-uri partenere si finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Pentru invitatii care nu sunt din municipiul Bacau: Pentru ca dorim sa va sprijinim sa ajungeti la intalnirea noastra, va putem deconta transportul, in baza unui Ordin de deplasare (semnat si stampilat de reprezentantul institutiei care va deleaga) si a biletelor de calatorie.

Pentru calatoria cu trenul, putem deconta doar clasa a II-a, iar in cazul deplasarii cu autoturismul, valoarea maxima decontata este de 7,5 l/100 km, distanta fiind calculata pe link-ul http://www.rute-auto.ro/.

De asemenea, pe bonul fiscal de combustibil, va rugam sa treceti codul fiscal al ADV Romania – 14545164 si sa alimentati cu numarul de litri aferent deplasarii tur – retur, conform distantei oficiale calculate pe internet la link-ul deja mentionat. Bonul trebuie sa aiba stampila furnizorului de combustibil.

Va rugam sa confirmati participarea, la adresa de e-mail: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro, pana la data de 17 noiembrie 2014, ora 12.

Informatii suplimentare puteti obtine la telefon 0740/513864. Persoana de contact: Mihaela Munteanu, Director Dezvoltare si Comunicare.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.