Sprijin din randul studentilor pentru oamenii strazii
2 noiembrie 2020
DianaInCES – profesionistul in locul potrivit!
22 noiembrie 2020

Votați candidatul FONSS în CES!

FONSS își anunță candidatul pentru un mandat în Consiliul Economic și Social pentru domeniul social- Diana Chiriacescu, directorul executiv al federației.

Diana este un profesionist cu peste 25 de ani de experiență în serviciile sociale, care cumulează atât știința practicianului, cât și a expertului, consultantului, formatorului, negociatorului puse în slujba serviciilor sociale.

Calmă și fermă, profesionistă, analitică și capabilă să treacă imediat la lucru dacă la capătul efortului este un strop de ”mai bine” pentru beneficiarii de servicii sociale, reguli mai bune pentru furnizorii de servicii sociale sau  rezultate care să ducă la incluziune.

”În CES aș dori să promovez un climat de construcție normativă solidă, prin negociere și prin punerea în comun a expertizei tuturor actorilor. Am o bună capacitate de analiză și pot anticipa efectele sociale pe care actele normative le-ar putea avea.

Doresc un cadru de reglementare mai bun pentru sectorul serviciilor sociale, o finanțare robustă a serviciilor, cu reguli clare la toate nivelele. Consider că e esențial să promovăm în CES dezvoltarea economică a zonelor defavorizate, suportul pentru incluziune sociala și integrare în muncă a persoanelor din grup vulnerabil și nu numai, precum și respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor cetățenilor din România.  

Susțin nevoia dezvoltării rapide și inovative a sectorului de servicii sociale, în detrimentul înmulțirii beneficiilor sociale și consider că măsurile active de protecție socială sunt esențiale pentru ieșirea oamenilor din situațiile de vulnerabilitate sau dependență socială.

Consider de asemenea că sectorul social are nevoie de acte normative care să întărească spiritul colaborativ și parteneriatele dintre autorități și societatea civilă, dintre furnizorii publici și privați de servicii sociale.

Sunt totodată o persoană integratoare și constructivă și doresc un spirit de dialog real și constructiv în acest organism multi-actori”- scrie  Diana în documentele ei de candidature, și fiind vorba despre ea suntem convinși că e așa.

Prezența Dianei Chiriacescu în CES ar însemna profesionalism, conlucrare și construcție competentă în beneficiul creșterii calității și susținerii serviciilor sociale și a dezvoltării sustenabile, așa că vă îndemnăm să vă faceți cont pe votong.ro, să deveniți electori (organizație cu drept de vot) și să o susțineți pe candidata noastră cu încrederea că ați putea trimite în CES un om integru și devotat sectorului social.