Solutii integrate pentru incluziunea sociala a copiilor si tinerilor cu dizabilitati

Proiectul ”Solutii integrate pentru incluziunea sociala a copiilor si tinerilor cu dizabilitati” este implementat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) – Filiala Iasi si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale -FONSS.

Proiectul se deruleaza in perioada ianuarie – decembrie 2016 si propune o serie de solutii pentru imbunatatirea serviciilor adresate persoanelor cu dizabilitati din regiunea de Nord-Est, precum: furnizarea de servicii de recuperare printr-un nou tip de terapie, stimulare senzoriala, pentru copii si tineri cu dizabilitati. In acest sens, va fi amenajata o camera de stimulare multisenzoriala la sediul Fundatiei Bethany; implementarea unui program de educatie parentala pentru parintii copiilor cu dizabilitati; formarea unei retele profesionale pentru specialistii activi in domeniul dizabilitatii; promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati si imbunatatirea legislatiei prin colaborarea cu factorii de decizie de la nivel local si central.

Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor cu dizabilitati, familiilor acestora dar si institutiile active in domeniu: 30 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 2 si 25 de ani cu dizabilitati aflati in monitorizarea Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, 50 de parinti sau apartinatori ai copiilor si tinerilor cu dizabilitati, 30 de specialisti din randul a 20 de ONG-uri active in domeniul promovarii protectiei drepturilor persoanelor cu dizabilitati din regiunea de Nord-Est, 50 de reprezentanti ai ONG-urilor si institutiilor publice active in domeniul promovarii si respectarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati din Regiunea de Nord-Est.

FONSS si-a asumat prin acest proiect realizarea a patru dezbateri la Iasi, Bacau, Suceava si Vaslui, pentru a documenta perceptia reprezentantilor persoanelor cu dizabilitati si autoritatilor, cu privire la implicarea persoanei cu dizabilitati in luarea deciziilor ce o privesc. Aici puteti accesa prezentarea situatiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati.

De asemenea, tot FONSS si-a asumat participarea la intalniri la nivel national privind implementarea politicilor sociale cu importanta pentru persoanele cu dizabilitati si realizarea unui Document cadru pentru recomandari de imbunatatire a legii nr.448/2006 privind promovarea si protectia persoanelor cu dizabilitati.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget total de 84.222 CHF. Grantul acordat este de 74.950 CHF, iar co-finantarea asigurata de solicitant si parteneri este in valoare de 9.272 CHF.

Prezentarea detaliata a proiectului este aici: Prezentare conferinta de lansare Solutii integrate Iasi 27 ian.pdf