CAMPANII

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale si TeleM lanseaza campania de responsabilitate si implicare ” 10 pentru cauze sociale! Argumente de 10 pentru implicarea ta.”- pentru a promova modul in care puteti sustine proiectele sociale prin diverse mecanisme de finantare.

Pana la sfarsitul lunii martie, veti putea afla din programele TELE M care sunt aceste mecanisme, cum functioneaza, avantajele pentru organizatiile neguvernamentale, pentru cei care redirectioneaza si, cel mai important, care sunt avantajele pentru comunitate si ce fel de probleme pot fi rezolvate cu acesti bani.

Scopul campaniei este de a aduce in atentie cateva mecanisme foarte utilizate in ultimul timp pentru a sprijini serviciile sociale dezvoltate de catre organizatiile neguvernamentale. Redirectionarea de catre persoanele fizice a 2 la suta din impozitul pe venit si redirectionarea de catre companii a 20 la suta din impozitul pe profit sunt doar doua dintre mecanismele prin care pot ajunge bani la aceste organizatii.

“De asemenea, avem si mecanisme cum ar fi debit direct prin care ne putem angaja ca lunar, din banii nostri personali, sa sprijinim printr-o banca aleasa de catre ONG sa sprijinim activitatile derulate de aceasta sau efectiv sa dam o sponsorizare pentru o bursa pentru un copil sau pentru un copil pe care sa il ajutam sa mearga la o gradinita. Sunt diferite cauze care pot fi foarte usor sustinute. Directionand acesti bani catre o organizatie neguvernamentala, noi ne asiguram ca banii ajung acolo unde trebuie, ajung cum trebuie si intr- adevar cu impactul pe care il dorim”, a spus presedintele FONSS, Angela Achitei.

Tot articolul aici: http://stiri.telem.ro/stiri/campanie-fonss-si-tele-m-a-10-pentru-cauze-sociale–16912.html