DESPRE NOI

fonss-fonssFONSS a dobandit personalitate juridica si a fost inscrisa in Registrul de federatii al Tribunalului Iasi, prin Sentinta civila nr. 2915/13.08.2014, din dosarul nr. 4378/99/2014, inregistrat la Tribunalul Iasi.

Federatia, infiintata initial la nivelul regiunii Nord Est, si-a extins activitatea la nivel national, pentru a fi o voce a celor care realizeaza, in sistem privat, servicii sociale.

FONSS si-a asumat ca misiune implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale.

Federatia este formata in acest moment din 44 de organizatii neguvernamentale, persoane juridice de drept roman, implicate in furnizare de servicii sociale pentru grupuri vulnerabile, cu activitate recunoscuta in domeniul lor.

Sediul national al FONSS este in Iasi: str. Gandu, nr.10A, federatia avand birouri in Bucuresti: Drumul Regimentului 20D si Bacau: str. Nordului 19 bis.

Sediul juridic al organizatiei este in strada Bazinelor nr. 5, satul Uricani, comuna Miroslava, Iasi.

Consiliu Director FONSS este compus din:

  • Presedinte – Petru Vasile Gafiuc (Asociația Institutul Bucovina) 
  • Vicepresedinti – Anna Burtea (Fundația Inima de copil) și Aurelia Pasăre (Fundația 4Change) 
  • Membri in CD-  Eugen Ștefănescu  (Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual – SOIR), respectiv Simona Voicescu (Asociația Necuvinte)

Executivul FONSS este coordonat de:

  • Diana Chiriacescu – director national
  • Mihaela Steliana Munteanu- director de comunicare si advocacy
  • Mihaela Olteanu – coordonator proiecte.

FONSS isi propune sa contribuie la intarirea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din Romania de a actiona in domeniul serviciilor sociale pentru atingerea urmatoarelor scopuri:
•    promovarea implicarii organizatiilor neguvernamentale din Romania in politica locala, regionala, nationala, europeana si transfrontaliera pentru dezvoltarea serviciilor sociale;
•    sprijinirea organizatiilor neguvernamentale din Romania de a contribui efectiv la dezvoltarea sustenabila in comunitate a serviciilor sociale;
•    constientizarea cetatenilor privind importanta dezvoltarii serviciilor sociale in comunitate ca mijloc de incluziune si combatere a saraciei

FONSS a fost infiintata prin proiectul “Vocea ONG pentru comunitate”, cofinantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, derulat de ADV Romania si alte noua ONG-uri din Iasi. Detalii despre acest proiect sunt postate aici: http://fonss.ro/vocea-ong-pentru-comunitate/