Un nou proiect ONG lansat la Primaria Iasi

21 de ONG-uri au lansat proiectul „Vocea ONG pentru servicii sociale”
25 august 2016
Angela Achiței, președinte FONSS: Activitatea FONSS din cei doi ani de existență.
26 august 2016

Un nou proiect ONG lansat la Primaria Iasi

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale a lansat ieri un proiect intitulat „Vocea ONG pentru servicii sociale”. La evenimentul derulat la sediul primariei iesene au participat reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din intreg judetul Iasi. Reprezentantii Federatiei au aratat ca prin acest proiect se vor realiza o serie de actiuni care sa completeze demersurile nationale în ceea ce priveste eficientizarea investitiilor în sectorul social.

Proiectul urmeaza a se desfasura la Iasi, în urmatorii 3 ani. Reprezentantii organizatiilor au aratat ca prin acest proiect, Iasul devine un centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul social, model care apoi va fi multiplicat în alte judete, apoi la nivel national. In plus, la Iasi se vor realiza o serie de întâlniri de lucru cu primarii din judet, privind promovarea mecanismelor de finantare a serviciilor sociale si a posibilitatii de parteneriat pefonduri europene.

„Prin acest proiect, dorim sa promovam zona de servicii sociale ca o zona importanta pentru comunitate. De fapt, serviciile sociale sunt cheia pentru a rezolva problemele de saracie cu care se confrunta România si, implicit, judetul si municipiul Iasi. Conform datelor oficiale, peste 43 la suta din populatia României se afla în saracie si, desi anual se aloca fonduri considerabile pentru asistenta sociala, statistic, acestea nu produc o schimbare majora în viata persoanelor sarace. Federatia noastra, care are în componenta 21 de organizatii neguvernamentale din România, doreste sa traga un semnal în ceea ce priveste coerenta politicilor publice din acest domeniu. Dorim ca finantarea de servicii sociale, atât pe zona publica, dar si cea privata, sa se faca în baza unor analize si harti de nevoi, astfel încât banul public sa fie cheltuit cât mai eficient”, a spus Angela Achitei, presedintele FONSS. Valoarea totala a proiectului este 208.552 lei, din care 165.000 lei reprezinta finantarea de la Consiliul Local, din care pentru primul an au fost alocati 55.000 lei.

 

Sursa: http://www.bzi.ro/un-nou-proiect-ong-lansat-la-primaria-iasi-568967