Începem anul cu un nou Consiliu Director

Invitație depunere oferte pentru achiziția de tichete sociale
21 November 2023
Cerem Ministerului Sănătății să nu ne întoarcă la perioada caminelor spital!
8 January 2024

Începem anul cu un nou Consiliu Director

Liderii organizațiilor membre FONSS au ales la finalul anului 2023 componența noului Consiliului Director, conform Statutului federației.  

Astfel în următorii trei ani, FONSS va avea un Consiliu Director format din: Petru Vasile Gafiuc (Asociația Institutul Bucovina) – președinte, Anna Burtea (Fundația Inima de copil) și Aurelia Pasăre (Fundația 4Change) – vicepreședinți și Eugen Ștefănescu  (Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual – SOIR), respectiv Simona Voicescu (Asociația Necuvinte)-  membrii. 

Mulțumim colegilor noștri care au îndeplinit această funcție până în prezent: președintelui Andre Muit (Asociația Betania), vicepreședinților Elena Matache (Organizația Umanitară Concordia) și Petru Vasile Gafiuc și membrilor în CD: Cerasela Nicoleta (Asociatia ProAct Suport), respectiv Mariana Ursan (Centrul Diecezan Caritas).

Mandatul pe care aceștia îl încheie a fost unul cu multe provocări, în perioada 2020 – 2023 FONSS și organizațiile membre realizând deopotrivă activitatea curentă, cu beneficiarii români și oferind și răspuns crizei sociale majore declanșate de pandemie și ulterior de războiul din Ucraina. Astfel, federația noastră a inovat în domeniul social, fiind prima federație românească ce a organizat un răspuns imediat și coordonat la cele două crize majore umanitare și sociale, prin înființarea și coordonarea a două structuri de asistență umanitară directă – Centru pentru Urgențe Sociale (2019) și Centru de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina (2022).

În paralel, FONSS a continuat atât activitatea sa de advocacy și reprezentare, cât și proiectele destinate dezvoltării organizaționale a membrilor și sectorului social . 

Prin străduința executivului, FONSS a atras în 2022 (4.833.002 lei) venituri de 15 ori mai mari decât în 2021 (321.256 lei). 

Bugetul FONSS a crescut și urmare a faptului că atât în perioada de pandemie cât și în cea de criză umanitară generată de războiul din Ucraina, federația a venit în sprijinul membrilor ei, implicați în răspunsul la aceste două mari probleme sociale, inclusiv cu finanțare. 

De pildă, în 2022, FONSS a susținut o schemă de granturi în urma căreia 14 organizații, dintre care opt membre ale FONSS, au primit finanțare între 5.000 și 250.000 euro pentru proiectele lor, majoritatea eforturilor fiind îndreptate pentru ajutorarea refugiatilor ucraineni veniți pe teritoriul României. Aceste fonduri au provenit din finanțări atrase de federație de la donatori/ finanțatori/parteneri internaționali precum: Oxfam, UNHCR, Diakonie Katastrophenhilfe,  Danish Refugee Council, CARE International, World Vision, ARC Romania, HEKS EPER Elveția, Fondation de France, etc. 

Pentru finalul exercițiului bugetar pentru anul 2023 se preconizează că FONSS va încheia bilanțul cu venituri de peste 14.000.000 de lei, din care granturi către membrii FONSS- 5.470.657 lei și către partenerii externi -1.989.330 de lei. 

Urăm noului Consiliu Director al cărui mandat începe astăzi, mult succes.

Anul 2024 se anunță de asemenea unul complicat, provocator și suntem siguri că pentru a depăși cu bine aceste provocări va fi nevoie de coeziune și muncă intensă în cadrul federației.

%d bloggers like this: