Magazinul social RoUa, sprijin umanitar pentru ucraineni

Deschidem Magazinul RoUa
19 septembrie 2022
Cerere de ofertă pentru achiziția de conductori electrici și alte consumabile electrice
10 octombrie 2022

Magazinul social RoUa, sprijin umanitar pentru ucraineni

“Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutorul acordat astăzi. Ziua a fost grea, dar suntem foarte recunoscători”- a scris prin whatsapp una dintre ucrainencele care au fost azi la cumpărături la magazinul de la Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina.

130 de refugiați ucraineni din municipiul Iași au trecut pragul Magazinului social RoUa, din Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina Iași, în prima zi de funcționare a acestui magazin.Haine, încălțăminte, alimente neperisabile, produse pentru copii, produse de îngrijire personală și curățenie au fost o parte din donațiile pe care refugiații ucraineni le-au găsit în Magazinul social RoUa.

Fiecare client a fost înregistrat individual și i s-a realizat și o evaluare socială pentru a le fi identificate nevoile de servicii sociale și a le fi oferit suport suplimentar celui umanitar.

Astfel, pe lângă produse, aceștia pot solicita consiliere psihologică, suport pentru integrarea pe piața muncii, asistență medicală și alte servicii pe care le pot accesa gratuit în cadrul Centrului de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați – CTR Nicolina.

Fiecărui refugiat, la înscrierea la magazin i se deschide un cont virtual care este alimentat cu o sumă în RoUa – moneda virtuală a magazinului. În limita sumei alocate ucrainenii au putut achiziționa produsele, tranzacția fiind una virtuală care asigură împărțirea echitabilă a donațiilor dar și percepția că produsele au valoare și experiență e una autentică, de cumpărături.

“Un băiat de 17 ani, a venit la magazine cu sora lui. Am fost șocată să constat că nu si-a luat nimic pentru el, nici pentru sora lui, ci doar produse de curățenie- dertratant, detergent și hârtie igienică” – povestea la finalul zilei Liuba Biber, unul din coordonatorii centrului.

Magazinul RoUa este deschis de două ori pe săptămână – marți, între orele 15.00 – 19.00 și vineri, între 10.00 – 14.00.

Managementul magazinului, ca și al Centrului de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina, este asigurat de un consorțiu de parteneri, format din FONSS– Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Asociatia AfterhillsParentISGrupul Zambetul Nostru și Primăria Municipiului Iași.

Magazinul beneficiază de susținerea UNICEF, World Vision România, Oxfam și ACT și a unor donatori români.

https://fonss.ro/wp-content/uploads/2022/09/White-Blue-Modern-Company-Profile-Cover-1-2.pdf