ONG-urile primesc mai putin decat ofera

Vocea ONG prin FONSS!
12 May 2014
Vocea ONG la debut
5 August 2014

ONG-urile primesc mai putin decat ofera

ONG-urile primesc mult mai putin decat ofera! S-a demonstrat si in intalnirea din 10 iulie a.c. , din cadrul proiectului ”Vocea ONG pentru comunitate!”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Acesta este unul din mesajele ce vor fi sustinute si prin Federata Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, fondata de catre Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania.

ONG-urile care au fondat federatia considera ca e nevoie de intensificarea dialogului cu autoritatile in vederea meririi sprijinului acordat de acestea pentru serviciile sociale, deoarece in 2013, doar 22% din finantarea acordata ONG-urilor de catre CL si CJ din regiunea NE a fost pentru servicii sociale, majoritatea banilor fiind directionati catre cultura si sport.

Tot in 2013, in Regiunea NE, CL din orasele resedinta de judet au alocat 721.772 lei pentru sustinerea serviciilor sociale si CJ 496.745 lei, in conditiile in care doar organizatia noastra a atras 1,5 mil euro pentru servicii sociale, ocupare si angajare persoane cu dizabilitati.

Noua federatie – FONSS isi propune ”implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale!”, iar la intalnirea de lucru au fost prezentate si instrumentele prin care federatia va actiona la nivelul intregii regional si national.

Pentru detalii poate fi contactata -Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740-513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org .