Deschidem Magazinul RoUa

Cerere de oferta pentru achizitia de servicii de paza si protectie
1 august 2022
Magazinul social RoUa, sprijin umanitar pentru ucraineni
21 septembrie 2022

Deschidem Magazinul RoUa

Mâine, 20 septembrie 2022, la ora 15.00 deschidem Magazinul social RoUa, în Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina Iași.

Conceptul acestui magazin este unul care să acopere în condiții de maximă demnitate nevoia de asistență umanitară a persoanelor refugiate din Ucraina care locuiesc pe raza municipiului Iași, el fiind un punct de distribuiție de produse sub forma de donatii. Fiecare client va fi înregistrat individual și i se va deschide un cont virtual ce va fi alimentat cu o sumă de Roua -moneda virtuală a magazinului. Produsele vor avea prețuri- convenție, exprimate în aceeași monedă.

Astfel, dorim să întărim percepția că produsele au valoare (chiar dacă nu cea de pe piață), să le oferim clienților confortul și demnitatea de a alege ce cumpără și posibilitatea de a economisi Roua pentru produse ce nu sunt de strictă necesitate.

Pentru că dorim ca fiecăriu client să-i fie evaluată vulnerabilitatea, se va face și o înregistrare socială. În urma acesteia se vor face recomandări de servicii ce pot fi accesate de ucraneni de la specialiștii Centrului de asistență umanitară și socială pentru refugiați Nicolina.

Magazinul RoUa va fi deschis de două ori pe săptămână – marți între orele 15-19 și vineri între 10-14.

Managementul magazinului este asigurat de echipa de coordonare a centrului: FONSS și partenerii săi- Asociatia Afterhills, ParentIS și Asociatia Grupul Zambetul Nostru, cu susținerea UNICEF, World Vision Romania, Oxfam , ACF și a unor donatori români.