Vocea ONG continua sa se auda!
13 mai 2016
FONSS la raport
16 mai 2016

Vocea ONG continuă să se audă!

FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale a lansat astăzi- în data de 16 mai 2016, proiectul ”Vocea ONG”.

Scopul proiectului ”Vocea ONG” este creșterea capacității de dezvoltare strategică și implicare a ONG-urilor în procesul de realizare a politicilor publice în domeniul serviciilor sociale.

Prin acest proiect FONSS dorește ca mediul neguvernamental să fie o voce ONG puternică, a furnizorilor de serviciilor sociale și să mențină un cadru de dialog cu autoritățile, pentru a crește investițiile în zona serviciilor sociale furnizate de către ONG-urile acreditate în acest sens.Federația reprezintă interesele a 21 de furnizori de servicii sociale din regiunea Nord Est și se afla în proces de extindere și dezvoltare a membrilor săi, la nivelul altor regiuni din țară. Mai multe detalii despre FONSS sunt postate pe fonss.ro.

”Vocea ONG” reprezintă o abordare inovativă în domeniul social, care nu există în România și anume, faptul că în cadrul federației se va crea o întreprindere socială care să genereze venituri, dar și să satisfacă nevoile membrilor federației și a altor ONG-uri de a putea beneficia de servicii competitive, adaptate sectorului ONG în domeniile financiar – contabil, comunicare – marketing social și asistență juridică.

Beneficiarii proiectului Vocea ONG sunt: 30 de ONG active în furnizarea de servicii sociale adresate persoanelor din categorii vulnerabilitate şi profesioniștii care lucrează în aceste organizații, 8 federaţii/coaliţii/ONG resursă cu experiență în domeniul social, 97 reprezentanți ONG, membri în rețeaua Dizabnet, 30 de profesioniști din sectorul ONG grassroots, etc.