Solidaritatea solutia salvatoare!
20 martie 2020
Munca intensa pentru un obiectiv comun: comunitatea
23 martie 2020

Stiri …la zi, de la CUS

La Centrul de Urgente Sociale am distribuit primele cazuri pe ziua de azi, pentru consiliere psihologica.

Avem ”la datorie” psihologi si asistenti sociali din organizatiile membre FONSS. Cretu Elena Florentina, Simona Anton si Ciobanu Ana Maria deja discuta cu varstnici care au nevoie de un prieten in aceste zile.
Multumim pentru implicare Asociatia Betania si Wold Vision Romania- Biroul Iasi-Vaslui.

Putem oferi si suport spiritual prin preoti ortodoxi, catolici sau pastori evanghelisti care sa va sustina in aceste zile dificile.

Asociatia Civica a lasat o chemare la voluntariat pentru ca solidaritatea ne dovedeste umanitatea.

La acest moment, nevoile cele mai mari sunt cele medicale: materiale de protecție, dezinfectanți, aparatură medicală, cadre medicale, voluntari etc.
Pe lângă nevoile medicale, apare deja o nevoie socială care va fi din ce în ce mai semnificativă în perioada următoare, generată de izolarea la domiciliu, îndeosebi a persoanelor vulnerabile și a vârstnicilor, care au nevoie de alimente, medicamente, produse de igienă sau îngrijiri.
Din solidaritate față de comunitate, te invităm să te implici pentru tine și familia ta, investind puțin câte puțin până la depășirea situației de criză. Cu cât vom fi mai mulți și mai uniți cei care ne vom implica, cu atât efectele negative pe care le vom resimți cu toții vor fi mai mici.
Donațiile se pot face în contul RO50RNCB0683127673670002 deschis la BCR, sucursala Al. I. Cuza Iași, pe numele Fundației Comunitare Iași sau online, cu cardul, accesând link-ul https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/doneaza/, cu menţiunea „Fondul de urgență”.

Astăzi au ajuns la Fundatia Comunitara Iași cele 3.000 de mănuși comandate la solicitarea Instituției Prefectului Județului Iași pentru aeroport. Mulțumim Adriana Gheorghiescu și Alexandra Berdan pentru donația care a făcut posibilă această achiziție!