Sprijinim persoanele cu dizabilităţi candidate în alegeri
15 august 2020
Anunț achiziție directă
11 septembrie 2020

Se conturează Cartierul social

Primăria Iași susține proiectul “Locuire de urgenţă şi servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iaşi”, fapt confirmat prin parteneriatul încheiat în 9.09.2020, între primărie și federația noastră.

În cadrul cestui parteneriat intră și alocarea în folosința FONSS pentru un an de zile a unei suprafețe de 500 de mp pe care vor fi amplasate cele trei containere achiziționate prin proiect (sanitar- pentru igienă personală și spalatorie, de locuit și pentru asistență paramedicală). În urma deciziei CL, terenul alocat în folosință este la fosta baie publică, pentru că dorim să fie ușor accesibil oamenilor străzii.

Proiectul acesta propune o soluţie rapidă şi eficientă de locuire de criză- „Cartierul social Kaufland”, pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Iaşi sau care din motive de violență domestică își părăsesc locuința, până ce acestea sunt preluate în serviciile publice de asistență socială sau referite ONG-urilor din FONSS sau se soluționează situația de criză.

Prin munca partenerilor FONSS – Fundația Un Coup de Main d’Emmaus – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, sprijinul autorităților locale și finanțatarea Kaufland prin programul „În stare de bine”, facem astfel primul pas pentru a soluționa o problemă gravă a orașului nostru- oamenii străzii.

Proiectul este derulat în perioada 01 iunie-30 noiembrie 2020 de FONSS și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”.