Raportor al Comisiei Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei la FONSS

Încă un curs de limba română la CTR Nicolina Iași
30 aprilie 2022
Training complex pentru cei ce lucreaza cu refugiatii
11 mai 2022

Raportor al Comisiei Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei la FONSS

La Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina am primit vizita dlui Pierre-Alain Fridez- Raportor al Comisiei Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru migrație, refugiați și persoane strămutate. Raportorul pregateste raportului cu tema „Consecințele umanitare și migrația internă și externă în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei”.

Oaspetele a fost insotit de doamna deputat Diana Stoica, președintă a Subcomisiei APCE privind contrabanda migranților și traficul de ființe umane, dar si de oficialitatile locale- subprefectul Marian GrigorașPrefectura Iasi , primarul Mihai Chirica si colonel Gradinaru Ionut – Inspectorul sef I.S.U.J. Iaşi – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Iaşi.

Echipa centrului a raspuns intrebarilor raportorului si a prezentat delegatiei modul in care sunt asistentati cei cca 200 de refugiati gazduiti in acest centru, prin oferirea conditiilor de baza dar si a serviciilor sociale- de la asistenta sociala, servicii educationale, suport psihologic, informare si consiliere privind legislatia, asistenta pentru pregatirea angajarii, cursuri de limba romana, cursuri de zumba.

Modesti cum suntem sa spunem ca vizita s-a incheiat cu aplauze?#CentrulDeAsistențăUmanitarăSiSocialăPentruRefugiațiCTRNicolina Iași este manageriat de o asociere între FONSS, Asociatia Afterhills, ParentIS, Asociatia Grupul Zambetul Nostru și Primăria Municipiului Iași. Foto: Gabriel Voicu