VOCEA ONG – pentru comunitate!
14 aprilie 2014
Infiintare FONSS
28 aprilie 2014

Protocol de colaborare

Problemele comunitatii se pot rezolva doar prin parteneriat corect, transparent si apolitic, intre toate fortele, tocmai de aceea ne bucuram sa va anuntam ca a fost semnat protocolul de colaborare intre cele 10 ONG-uri care deruleaza proiectul ”Vocea ONG pentru comunitate!” si Institutia Prefectului Iasi, respectiv Consiliul Judetean Iasi.
Urmeaza sa semnam un astfel de protocol si cu Primaria Iasi si DGASPC Iasi, in felul acesta fiind creat cadrul de dialog largit intre institutiile implicate in gestionarea problemelor sociale ale comunitatii.
Protocolul semnat cu Institutia Prefectului si Consiliul Judetean Iasi vizeaza colaborarea in vederea crearii unui cadru corect si eficient de finantare pentru sectorul ONG, prin imbunatatirea actualelor regulamente de finantare pe care le au Consiliul Judetean si Primaria Iasi.
Se au in vedere si: derularea unei campanii locale in randul consilierilor locali si judeteni, in ideea cunoasterea activitatii si a serviciilor furnizate de ONG-uri si, de ce nu, oferirea posibilitatii de voluntariat- macar pentru o zi, in folosul comunitatii; colaborarea in realizarea Ziarului ”Vocea ONG!” prin furnizarea de continut privind aspectele sociale discutate si aprobate in cadrul sedintelor CL si CJ; facilitarea accesului ONG-urilor, in calitate de observatori, la sedintele de lucru ale comisiilor de specialitate si sedintele in plen ale CL si CJ Iasi.
Cele 10 ONG vor semna luni, 28 aprilie a.c. si documentele de infiintare a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale de Servicii Sociale, care va avea ca scop sa faca lobby si advocacy in randul autoritatilor locale si nationale pentru dezvoltarea serviciilor sociale in Romania.