Propunem bugetarea sumei pentru contractarea de servicii sociale in Iasi

Scrisoare deschisa a FONSS catre Parlamentul Romaniei
7 martie 2017
Propuneri de modificarea a regulamentului de finantare la Legea 350/2005
20 martie 2017

Propunem bugetarea sumei pentru contractarea de servicii sociale in Iasi

FONSS a expediat astazi catre Primaria Municipiului Iasi, un punct de vedere al federatiei care reprezinta furnizorii privati de servicii sociale, cu privire la Proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului municipiului Iasi pentru 2017, aflat in dezbatere publica.

FONSS – Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale solicita includerea in bugetul pentru 2017 a sumei de 4.960.376 lei, necesara pentru contractarea de servicii sociale de la ONG-uri, furnizori privati autorizati pe servicii sociale. Aceasta suma va sprijini in mod direct un numar de 656 de beneficiari din municipiul. Iasi pentru perioada mai – decembrie 2017 (copii aflati in dificultate, copii si tineri cu dizabilitati, persoane varstnice, tineri care au parasit sistemul de protectie al copilului, mame singure, copii si adulti de etnie roma s.a.).

Aceasta nevoie de dezvoltare de servicii sociale in comunitate a rezultat din analiza de nevoi realizata la nivelul municipiului Iasi pe parcursul anului 2016, de FONSS in parteneriat cu DAC, DGASPC Iasi si peste 20 de furnizori privati de servicii sociale autorizati in conditiile legii.

Documentul complet este aici: Adresa primaria Iasi privind bugetul pe 2017 20.03.2017