Premierul crede că suntem manipulați politic

De ce a fost ocolit un important proiect de lege?
5 august 2020
Consilierea oamenilor străzii continuă
7 august 2020

Premierul crede că suntem manipulați politic

Acesta e răspunsul primit urmare a trimiterii Scrisorii deschise către premierul României Ludovic Orban.

Domnule Prim Ministru,

Apreciem faptul că ați răspuns prompt. Suntem însă dezamăgiți de faptul că acreditați ideea că 307 organizații ale societății civile atât de diverse și bine cunoscute, se lasă manipulate de un demers politic și nu luați în calcul că dorința de a apăra victimele minore ale agresiunilor sexuale din România şi îngrijorarea față de situația din zona decizională ne-au determinat să ne adresăm dumneavoastră.

Semnatarii scrisorii nu sunt” la remorcă” partidelor politice. Suntem partea societății care s-a implicat pentru comunitate de câte ori a fost nevoie, suntem responsabili și împuterniciţi de proprii beneficiari să reacționam când constatăm situații care încalcă Drepturile Omului și prejudiciază persoane vulnerabile și funcționarea normală a societății.

Suntem aceleași ONG-uri care ne-am ridicat împotriva corupției și hoției. Prin Scrisoarea deschisă de fapt vă trageam un semnal de alarmă asupra faptului că Guvernul, cel care a dat aviz favorabil (cu observații și propuneri) modificărilor de pedepse pentru pedofili şi prădătorii sexuali, este același care sesizează neconstituţionalitatea, în mod inexplicabil, un act normativ votat și avizat de propriul partid. Un demers logic era ca acest act normativ să fie amendat la parcursul procesului legislativ şi să intre în vigoare cât mai rapid după votul final.

Nu ne dorim nimic mai mult decât o funcționare legală, normală şi proactivă a Guvernului, astfel încât să lucreze cu maximă eficiență în folosul cetățeanului. Prin urmare vă solicităm să ţineţi cont de faptul că ministerele pe care le conduceți nu funcționează la performanța dorită și să aveți bunăcredinţă de a vă gândi cum le puteți repune în slujba cetățeanului, care își agață speranța de dreptatea oferită de fiecare act legislativ, de fiecare decizie a acestor oameni.

Domnule prim ministru, societatea civilă nu e un inamic politic. Am fost și suntem un partener la schimbare socială. Ne angajăm să contribuim pe mai departe la bunul mers al democrației și justiției din această țară. Puteți și dumneavoastră să vă angajați, că alături de colegii de partid, veți duce acest proiect la promulgare? Pentru că dacă nu, tot suportul despre care ați vorbit, este doar dovada unui cinism politic ale cărui victime vor continua să fie copiii acestei țări.