Parteneriat FONSS – Fundatia Medicala Providenta

Votul nostru conteaza! Cerem Guvernului corectitudine!
19 decembrie 2020
Cerem conducere neinfluenţată politic la Consiliul de monitorizare privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi
18 februarie 2021

Parteneriat FONSS – Fundatia Medicala Providenta

FONSS a incheiat un parteneriat cu Fundatia medicala Providenta a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei prin care vom conlucra pentru a asigura pacientilor pe care nu-i doreste nimeni- oamenii fara adapost, acces la servicii medicale: medicina de familie, servicii de analiza de laborator, servicii de testare HIV si alte afectiuni.

Este o mare realizare si speram, doar un inceput. E greu sa convingi un om al strazii sa mearga in alta parte decat la UPU si atunci accepta numai daca starea lui e foarte grava. Pe de alta parte, in lipsa unui medic de familie, accesul la servicii medicale este si el foarte dificil. Tocmai de aceea, acest parteneriat este extrem de valoros.

Noi, FONSS si partenerii sai- Fundatia Emmaus si Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi continutam programul de asistenta in strada facand consiliere si informare despre accesul la diverse servicii furnizate de autoritati, suport pentru realizarea acte de identitate provizorii, suport pentru asigurarea de asistenta medicala primara si monitorizare stare de sanatate (pentru aprox 20 de persoane) si facilitarea accesului la servicii stomatologice si chiar o interventie chirurgicala. Asiguram si materiale igienico-sanitare, imbracaminte si incaltaminte, pentru cei au nevoie.

Aceasta asistenta este parte din proiectul “Locuire de urgenţă şi servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iaşi, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”.