Au inceput vizitele la membrii FONSS
2 aprilie 2018
FDL Speranta Tg Neamt, sansa tinerilor cu dizabilitati!
12 aprilie 2018

Nu admitem discriminare intre ONGuri!

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale saluta emiterea Ordonantei de urgenta nr. 25/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare, deorece permite majorarea sumei din impozitul pe venitul global al persoanelor fizice, ce poate fi directionat catre furnizorii licentiate de servicii sociale, de la 2% la 3,5 %.

Mentionam ca majorarea nu este un sprijin suplimentar pentru ONGurile furnizoare de servicii sociale, ci actul logic de compensare a scaderii impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Ne exprimam uimirea in legatura cu faptul ca masura nu se aplica tuturor ONG-urilor, la fel ca mecanismul 2%, si solicitam Guvernul României sa nu transforme o masura logica de compensare a unor schimbari fiscale intr-un act discriminatoriu.

De asemenea, va aducem la cunostinta faptul ca in sectorul serviciilor sociale se afla multe organizatii care furnizeaza servicii sociale de nisa, neincluse inca in Nomenclatorul Serviciilor Sociale, si care nu pot fi inca acreditate/licentiate. Serviciile medicale, de educatie, de tineret, de dezvoltare comunitara, dar și actiunile de crestere a spritului antreprenorial, civic, de protectia mediului, etc. ale organizatiilor neguvernamentale sunt la fel de importante pentru societatea romaneasca.

Consideram ca cetateanul trebuie sa aiba posibilitatea de a sustine activitatea oricarui ONG in egala masura, ca act de responsabilitate si implicare si suntem convinsi ca nici un roman nu ar directiona o suma catre o organizatie pe care n-o apreciaza, a carei cauza n-o imbratiseaza.