Lucrăm la decontarea serviciilor pentru copiii cu autism

Despre o nouă poziționare a furnizorilor de servici sociale privați?!
18 ianuarie 2024
Dialog la nivel european
25 ianuarie 2024

Lucrăm la decontarea serviciilor pentru copiii cu autism

Urmare a deciziei de constituire a unor grupuri de lucru, luată în cadrul Adunarea Generală din decembrie 2023, s-a activat grupul de lucru intern FONSS pe decontarea serviciilor de asistență pentru copiii cu autism.

Prima întâlnire acestui grup a avut loc în 19 ianuarie 2024, ora 15.00, în sedință online.

S-a discutat despre provocarea pe care o reprezintă realizarea dosarului de avizare către Direcțiile de Sănătate Publică, fără de care nu se poate solicita decontarea serviciilor de terapie pentru copiii cu autism. 

Unele organizații sunt mai înaintate cu realizarea demersurilor, așa cum e cazul Asociației Betania Bacău dar altele au dificultăți reale, unele de ordin birocratic, de depășit, deși serviciile lor sunt de calitate foarte bună și au beneficiari mulți.

Pe de altă parte actul normativ care permite aceste decontări nu e total clar, existând inclusiv o problemă și în ceea ce privește modul în care sunt evidențiate diverse categorii de specialiști, tocmai de aceea una dintre propuneri e să se facă o sumă de solicitări de clarificare.

Până la următoarea întâlnire, care va fi peste o lună, se vor trimite clarificări la DSP și Casele de Sănătate în privința normelor, la Colegiul Psihologilor în privința statului psihopedagogilor și se vor cere mai multe informații privind procedura de decontare care să se poată realiza direct de părinți, nu doar de asociații.