La Solidaritate si Speranta, binele se aduce cu determinare
9 mai 2018
Centrul Diecezan Caritas Iasi, in comunitate de 28 de ani
29 mai 2018

Jurnal FONSS – 9 mai 2018

A avut loc prima vizita a unui membru FONSS la un altul, asa cum am convenit la Adunarea Generala FONSS in martie. Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, reprezentata la Izabela Craciun, a fost in vizita la Asociatia Centrul Daniel Bacau. 

Iata ce a notat Izabela, in urma vizitei care a fost deosebit de cordiala:

”Emotie, empatie, echilibru, siguranta, ospitalitate…sunt trairile pe care le poti avea daca faci o vizita la Centru Daniel din Bacau. Te impresioneaza in egala masura profesionalismul echipei de specialisti si caldura lor, acea caldura specifica familiilor iubitoare si care si-au asumat rolul de sprijin neconditionat.

Centrul Daniel este realizat ca urmare a unei promisiuni pe care presedinta asociatiei – dna Marioara Popa, a facut-o in cel mai greu moment al vietii sale, cand si-a pierdut fiul, Daniel.

Si nu uita o clipa de sprijinul pe care l-a avut din partea echipei, ca promisiunea facuta, sa fie indeplinita. Recunostinta sa se vede atunci cand vorbeste cu si despre specialistii din centru: psihologi, kinetoterapeuti, psihopedagogi. Respectul sau pentru ceea ce fac ei zilnic pentru cei 100 si mai bine de copii, care frecventeaza serviciile centrului de zi de recuperare, face ca investirea in dotari sa fie un scop bine conturat in activitatea asociatiei.

Camera de stimulare senzoriala, sala de kinetoterapie, cabinetele dar mai ales spatiul generos de joaca adaptat pentru copiii cu dizabilitati, sunt marturii ale efortului de dezvoltare a asociatiei dar si ca indeplinire a promisiunii de la care a pornit totul. Pentru cel care calca pragul Centrului Daniel este foarte important sa inteleaga scopul si misiunea asociatiei, de ce se lucreaza cu profesionalism si daruire, de ce au rezistat din 1993 in acel spatiu caruia i-au incredintat din spiritul patronului sau, Daniel.

Fata de alte centre de recuperare, care deservesc nevoile de abilitare ale copiilor cu dizabilitati neuro-psiho-motorii, acest centru are o sensibilitate aparte,  pe care va recomand sa o cunoasteti. Si cel mai mult m-am bucurat sa constat ca vedem acest domeniu, intr-un mod foarte asemanator.

Pentru mine, Centrul Daniel este dovada vie ca se poate sa faci lucruri care par imposibil de realizat, cu daruire si respect pentru fiinta umana. Toate aprecierile mele acelor oameni minunati, colegii mei din FONSS!”