Învață cum să influențezi decidenții

În context de război la graniță, privim spre anul următor
19 septembrie 2023
Invitație depunere oferte pentru achiziția serviciilor de organizare evenimente
17 octombrie 2023

Învață cum să influențezi decidenții

Vă înștiințăm că a fost publicat ”Învață cum să influențezi decidenții”- Manual de advocacy pentru reprezentanții centrelor de zi din România, autoarea fiind Mihaela Steliana Munteanu, director de advocacy FONSS.

În Cuvânt înainte, autoarea menționează că manualul ”nu are pretenția de a fi un manual clasic de advocacy, ci un îndrumar pentru cei ce doresc să iasă din zona de confort și să fie implicați în schimbarea unei situații disfuncționale, în comunitatea lor sau în serviciile de interes public.
Este un îndrumar pentru cei ce se simt cetățeni, parte integrantă a unor comunități și care nu acceptă să le fie luat acest statut. E pentru cei ce întotdeauna vor acționa legitim în a cere ca Statul, prin toate instituțiile sale, să devină și să fie responsabil pentru cetățenii lui, ca toți politicienii și angajații din sectorul public să servească cetățeanul, cu respect și competență, iar banul public să fie gestionat cu corect și eficient.
Acest document e pentru cei ce se supără de câte ori aud că în țara asta nu se poate schimba nimic, e pentru cei ce ”vor o țară ca afară” și nu se limitează la acestă dorință așteptând o minune, ci simt nevoia să acționeze, să sancționeze, să negocieze, să insiste până reușesc să schimbe ceva.
Dacă nu aveți dispoziția de a accepta că ”se poate și așa, feri Doamne de mai rău” sau nu e proverbul dumneavoastră preferat ”capul plecat sabia nu-l taie” și nici nu a fost ”Miorița” balada preferată a anilor de școală, e cazul să trecem la lucru. (…)”

https://fonss.ro/wp-content/uploads/Manual-de-advocacy-FONSS-2023.pdf

Acest manual a fost elaborat în cadrul proiectului COMPASS – Comunitate, Participare, Sustenabilitate derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA , în care Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS și Asociația Educație pentru Viața Reală – AEVR sunt parteneri.
Manualul este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.”