ONG Fest 2017 te invită în Civic Break
12 mai 2017
SCRISOARE DESCHISA: Intentie de control si reducere la tacere a societatii civile
9 iunie 2017

Formare in domenii de varf

FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii a început azi un training gratuit la Iași. FONSS realizează acest training pentru că este interesată să pregătească ONG-urile membre pentru a ne constitui într-un partener puternic în relația cu autoritățile. Mai exact, cei doi experți FONSS – Diana Chiriacescu și Mihaela Steliana Munteanu, vor forma organizațiile membre în domeniile achiziții publice și comunicare și advocacy.
Formarea se realizează pe două componente: achizițiile publice și comunicare și advocacy (teoretic-elemente legislative privind achiziția și practic- modul în care pot fi ofertate serviciile sociale, precum și elemente de funcționare și relaționare cu consiliului local și consiliului județean și exemple practice din munca de advocacy în relație cu autoritățile locale și județene.
Formarea se realizează în cadrul proiectului ”Vocea ONG”, ce are ca scop creșterea capacității de dezvoltare strategică și implicare a ONG-urilor în procesul de realizare a politicilor publice în domeniul serviciilor sociale.
Federația reprezintă interesele a 27 de furnizori de servicii sociale din țară și se află în proces de extindere și dezvoltare la nivelul altor regiuni din țară. Mai multe detalii despre FONSS sunt postate pe www.fonss.ro.
Proiectul ”Vocea ONG” este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 250.000 CHF. Grantul acordat este de 225.000 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant este în valoare de 25.000 CHF.