Intalnire de lucru a ONG-urilor din regiunea NE
11 noiembrie 2014
Ministerul Muncii lansează în dezbatere ‘Strategia Națională privind Persoanele Vârstnice și Îmbătrânirea Activă’
20 decembrie 2014

FONSS se prezinta la Bacau

Astazi, 19 noiembrie 2014, incepand cu orele 12.30, la Bacau, hotel Dumbrava, este prezentata Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, ca organizatie regionala care si-a asumat efortul de advocacy pentru domeniul serviciilor sociale.
Acesta este al doilea segment al discutiilor din cadrul intalnirii organizata de ADV Romania si la care participa 34 de reprezentanti ai ONG si autoritati publice.

Dupa ce s-a sondat interesul cu privire la directiile de advocacy pentru sustinerea serviciilor sociale, acum este cunoscuta activitatea federatiei nou infiintata – FONSS si zonele de activitate pe care si le asuma.

Din ianuarie 2015, organizatiile bacauane sunt invitate sa devina membre ale FONSS.

FONSS a fost infiintata prin proiectul ”Vocea ONG pentru comunitate!”, finantat prin granturile SEE, 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul este implementat la nivelul regiunii Nord Est, incepand cu luna martie 2013 (pana in august 2015), de catre un consortiu de organizatii din Iasi – Fundatia “Alaturi de Voi” Romania – solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania.