Combat ONGurile in loc sa combata terorismul!
23 octombrie 2018
Cum accesam banii publici? FONSS te invata gratuit!
30 octombrie 2018

FONSS s-a extins astazi

Astazi la Iasi, a avut loc a doua Adunare generala din acest an a FONSS, federatie a specialistilor din domeniul serviciilor sociale, care activeaza la nivel national. 

Pe agenda adunarii a fost modificarea statutului federatiei, alegerea unui membru nou in Consiliului Director, admiterea de noi membri, prezentarea concluziilor programului de vizita realizat de presedintele FONSS- Andre Muit, in organizatiile membre, a Teambuildingului FONSS, a programului de vizite intre membri, informarea cu privire la directiile de actiune care au fost abordate prioritar de executiv si creionarea liniilor viitoare de advocacy si de asistenta a membrilor federatiei. 

Vizitele presedintelui in organizatiile membre, vizitele intre FONSS-isti si Teambuildingul s-au inscris in obiectivul anului pentru federatie- strategia de coagulare a federatiei. „M-am bucurat foarte mult de fiecare vizita si de deschiderea liderilor organizatiilor din FONSS. Am identificat linii comune pe care putem sa ne dezvoltam impreuna si am apreciat munca pe care o desfasurati cu beneficiarii. Acesta este un program care va continua, pentru ca s-a dovedit o idee excelenta!”- a precizat dl Andre Muit, in deschiderea evenimentului.

De astazi, in urma votului membrilor FONSS, Elena Matache- de la Organizatia Umanitara Concordia, este noul membru in Consiliul Director, componenta acestui for fiind, in acest moment: Andre Muit- presedinte (Asociatia Betania Bacau), Corina Mighiu- vicepresedinte (Asociatia Salvati Copiii Iasi), Aurora Vatamaniuc- vicepresedinte (Fundatia Star Of Hope Romania), Mariana Ursan- membru (Centrul Diecezan Caritas Iasi).

In unanimitate, membrii FONSS au decis acceptarea in federatie a cinci noi membri – Institutul pentru parteneriat social Bucovina (care a fuzionat cu AREAS- vechi membru), Asociatia Buna Ziua Copii din Romania, Asociatia Necuvinte Bucuresti, SOS Satele Copiilor Romania si SOIR – Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual.  Astfel, federatia ajunge la 36 de organizatii active in domeniul serviciilor sociale.

Linii de consiliere, contractare, advocacy si asistenta pe care va continua activitatea FONSS sunt: contractarea/achizitia de servicii sociale, indeplinirea prevederilor legii impotriva spalarii banilor, consultarea pe standarde minime pe servicii sociale, reglementarea si finantarea Centrelor comunitare integrate si programelor afterschool, generarea de politici publice in domeniile bugetarea de gen, combaterea violentei domestice, atragerea de forta de munca in zonele defavorizate, imputernicirea persoanelor cu dizabilitati si reprezentarea lor.