FONSS vă prezintă Harta nevoilor municipiului Iași
28 decembrie 2017
Primul Consiliu Director FONSS din 2018
23 ianuarie 2018

FONSS la cumpăna dintre ani

2018 ne găsește în plină dezvoltare: 32 de membri, organizații serioase, profesioniste, furnizoare de servicii sociale, activitate amplă la nivel local și județean- în mai multe localități din țară, unde își desfășoară activitatea membrii noștri și la nivel național, dar și în proces de înnoire.

Andre Muit, președinte al FONSS din 2018 ne oferă imaginea federației la acest moment în care facem bilanț dar și proiecții: ”Aș vrea foarte mult, în aceste vremuri destul de grele pentru sectorul ONG, să ne păstrăm energia și determinarea de a construi lucruri frumoase și necesare pentru comunitate. Membrii noștri să fie mândri că fac parte din FONSS, pentru că este un produs al tuturor, și să păstreze în minte și în suflet principiul că ”ceea ce facem zi de zi.., ne definește practic viitorul!

Doresc să transmit un mesaj de solidaritate, atât între noi, ca organizații membre ale FONSS, cât și între noi ca un tot și multitudinea de beneficiari care, fără să exagerez, depind de serviciile pe care le furnizăm. Suntem uniți, iar această unitate ne face puternici pentru a putea munci pentru binele celor care au nevoie de noi. FONSS are potențialul de a deveni unul dintre actorii majori pe scena serviciilor sociale, iar noi avem datoria de a materializa această potențialitate.

Vreau să încurajez autoritățile să utilizeze FONSS ca pe o voce avizată în diferite consultări publice, dar și în dezvoltarea de politici sociale în domeniu. De asemenea, să conștientizeze faptul că pentru a rezolva problemele sociale e nevoie de investiții sociale în comunitate, de servicii accesibile și integrate. ONG-urile sunt investitori în comunitate și se pot dezvolta, doar dacă autoritățile publice creează politici locale favorabile, contractează servicii sociale și vin în parteneriate care aduc plus valoare.

Pentru colegii din ONG-uri, vreau să-i văd mândri că fac parte din acest sector, să creadă în puterea asocierii și să dezvolte parteneriate cu FONSS și alte organizații! La fel de important, e să gândească antreprenorial dezvoltarea și sustenabilitatea financiară, pentru că asta le va da și puterea și soluția de a merge înainte. 

Îmi doresc să putem lucra împreună atât cu alte organizații similare cât și cu autoritățile. Pentru noi toți există un bine pe care îl urmărim și este vorba de binele celor mai puțin fericiți dintre români, față de care avem datoria, inclusiv morală, de a acționa. Sper că vom putea să ne strângem mâinile și să lucrăm cât se poate de bine pe viitor, dincolo de interese politice sau de orice altă natură care nu au nimic în comun cu scopurile noastre.