FONSS se intalneste cu alte coalitii
25 iunie 2015
Dezinstituţionalizare la comandă?
21 iulie 2015

FONSS invitata sa se prezinte

Astazi, 1 iulie 2015, dna Angela Achitei, presedinte FONSS – Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, a participat la intalnirea “Asistenta sociala in Romania. Probleme si oportunitati”.

Presedintele FONSS a prezentat activitatea federatiei, in special demersurile intreprinse pentru dezvoltarea si finantarea serviciilor sociale.

Intalnirea a avut ca principal punct de discutie situatia sistemului de asistenta sociala din Romania si analiza situatiei asistentilor sociali dupa 20 de ani de reforme si restructurari in domeniu.

Evenimentul a fost organizat la Bucuresti, de Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania, cu sprijinul Institutului de Politici Sociale si Administrative.

Activitatea federatiei a fost prezentata de dna Achitei si la Iasi, in 30 iunie 2015, la workshop-ul „Promovarea co-deciziei, co-finantarii si co-furnizarii serviciilor sociale. Workshop-ul a fost organizat in cadrul proiectului Consolidarea rolului ONG in dezvoltarea de servicii sociale, implementat de Asociatia Alternative Sociale si Asociatia Betania, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Bacau si InterCultural Iceland.

FONSS are deja un an de activitate, iar recent a acceptat aderarea a inca 11 membri, in acest moment fiind o federatie cu 21 de membri, dintre organizatiile recunoscute pentru calitatea serviciilor sociale prestate in regiunea Nord Est.