Serviciile sociale – intre politici publice si beneficiari
6 iunie 2016
Serviciile sociale fara contributia autoritatilor
10 iunie 2016

Eveniment in desfasurare … la Constanta

Este în curs, la Constanța, evenimentul ”Serviciile sociale- între politici publice și beneficiari”, în care prezentam federația și rolul pe care îl are aceasta în sfera serviciilor sociale, oportunitățile de aderare la FONSS sau de conectare la această platformă.

Acum, cei 25 de participanti discuta despre licentiere si autorizare, finanțarea serviciilor sociale – subvenții, legea 350/2005, alte mecanisme (contractare) precum și necesități stringente de modificare de legi, acte normative.

Ne interesează să coagulăm furnizorii privați acreditați de servicii sociale pentru a ne constitui într-un partener puternic în dialogul cu autoritățile. Dorim ca furnizorii de servicii sociale să fie informați permanent cu privire la demersurile care se fac la nivel național, pentru a se implica activ în dialogul cu autoritățile.
Federația reprezintă interesele a 21 de furnizori de servicii sociale din regiunea Nord Est și se află în proces de extindere și dezvoltare la nivelul altor regiuni din țară.

Imagini de la eveniment puteti vedea aici.

Evenimentul se realizează în cadrul proiectului ”Vocea ONG”, ce are ca scop creșterea capacității de dezvoltare strategică și implicare a ONG-urilor în procesul de realizare a politicilor publice în domeniul serviciilor sociale.

”Vocea ONG” reprezintă o abordare inovativă în domeniul social, care nu există în România și anume, faptul că în cadrul federației se va crea o întreprindere socială care să genereze venituri, dar și să satisfacă nevoile membrilor federației și ale altor ONG-uri de a putea beneficia de servicii competitive, adaptate sectorului ONG în domeniile financiar – contabil, comunicare – marketing social și asistență juridică.

Proiectul ”Vocea ONG” este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 250.000 CHF. Grantul acordat este de 225.000 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant este în valoare de 25.000 CHF.