Cooperare in domeniul bunastarii si securitatii sociale

ANUNT DE ANGAJARE
15 iunie 2016
Se iau decizii pentru noi, fara noi?
28 iunie 2016

Cooperare in domeniul bunastarii si securitatii sociale

FONSS si ADV Romania sunt reprezentate la Bucuresti, la intalnirea dintre Ministerul Muncii din Romania- Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati si Ministerul Muncii din Suedia, DGASPC-uri din tara si reprezentanti ai societatii civile, in cadrul careia se discuta despre planul de lucru pentru 2016-2017, privind Cooperarea în domeniul bunăstării si securitatii sociale.
In cadrul intalnirii sunt prezentate viziunea si strategia in asistarea persoanelor adulte cu dizabilitati prin serviciile publice de asistenta sociala, dar si bune practici ale furnizorilor privati, privind incluziunea acestui grup.
Scopul evenimentului, care are loc timp de doua zile, este crearea unui cadru pentru realizarea de proiecte comune, schimb de experiență și bune practici între cele două state- Romania si Suedia, ca urmare a semnarii, in 2015, a Declarației comune între Ministerul Sănătății și Afacerilor Sociale din Suedia și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și vârstnici din România.
Dna Angela Achitei va prezenta modelul de incluziune Util Deco, apreciat ca fiind model de buna practica la nivel european.