Contractarea serviciilor sociale mijloc de crestere a calitatii vietii cetatenilor

Vizita la CDS
3 septembrie 2018
Pro Act Suport intre asistenta sociala si bucuria unui nou inceput de familie
7 septembrie 2018

Contractarea serviciilor sociale mijloc de crestere a calitatii vietii cetatenilor

FONSS – Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale organizeaza, luni, 10 septembrie 2018, ora 11.00, la Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi, o conferinta de presa prin care evaluam pasii facuti in generarea mecanismului de contractare de servicii sociale si tintele pana la finalul acestui an.

Intalnirea se desfasoara in etapa a treia a proiectului ”Vocea ONG pentru servicii sociale!”.

Si in acest an vom lucra cu autoritatile pentru a definitiva mecanismul prin care municipalitatea ieseana poate cumpara servicii sociale de la furnizori privati, pentru a completa necesitatile de asistenta pe acest domeniu.

Mentionam ca in 2016 si 2017 am realizat pentru Municipiul Iasi o harta de nevoi sociale, realizata profesionist, atat prin agregarea unor date statistice, cat si pe baza de chestionare si interviuri luate iesenilor. Harta nevoilor municipiului Iasi a urmarit atat actualizarea datelor din anul precedent si completarea lor, cat si prin analizarea din mai multe perspective a influentei acestora pentru diverse categorii defavorizate de oameni care traiesc in municipiul Iasi. In ultimul an de proiect, vom completa harta prin cercetarea dimensiunii fenomenului serviciilor sociale neacreditate oferite de ONGuri din Iasi. Atat harta de nevoi sociale cat si recomandarile FONSS pot fi accesate pe https://fonss.ro/fonss-va-prezinta-harta-nevoilor-municipiului-iasi/.

De asemenea, mecanismele de finantare a serviciilor sociale si implementarea lor vor fi subiectul unor intalniri de lucru pe care le vom realiza si cu reprezentantii Primariilor si Consiliilor Judetene din tara.

O alta componenta a proiectului este formarea ONG-urilor pentru a atrage finantari in comunitate si dezvoltarea capacitatii acestora de scriere a proiectelor de calitate si cu impact real in viata grupurilor dezavantajate (persoane cu dizabilitati, persoane varstnice etc.). Nu in ultimul rand, FONSS va realiza si in acest an un studiu care va releva investitia ONGurilor membre in comunitatile in care activeaza.   

Implementatorul proiectului este FONSS – o federatie unica la nivel national, cu sediul in Iasi, care reprezinta 32 de furnizori privati acreditati de servicii sociale si care, dupa trei ani de activitate, s-a impus ca partener respectat de dialog al autoritatilor active in domeniul social.

Detalii privind proiectul sunt publicate aici: http://fonss.ro/vocea-ong-pentru-servicii-sociale/

Valoarea totala a proiectului este 208.552,5 lei, din care 165.000 lei este finantarea solicitata de la Consiliul Local, durata proiectului fiind de 3 ani.