COMUNICAT DE PRESA – In strada pentru dreptul la munca

Memoriul depus in 22 august 2017 la Ministerul muncii si Guvern
23 august 2017
Guvernul Romaniei atentionat pentru OUG 60/2017
29 august 2017

COMUNICAT DE PRESA – In strada pentru dreptul la munca

Peste 400 de reperezentanti ai persoanelor cu dizabilitati si ai unitatilor protejate din intreaga tara au participat astazi la un protest, pentru a atentiona Ministrul Muncii asupra faptului ca de la 1 septembrie 2017, acesti oameni risca sa ramana fara locuri de munca. ”Noi muncim, nu cersim!”- asta e una dintre afirmatiile protestarilor, care au facut efortul urias de a veni in Bucurestiul neaccesibilizat si de a sta doua ore, in picioare pentru a-si striga disperarea.

Protestatarii asteptasera sa fie primiti la dialog de catre minstrul muncii Lia Olguta Vasilescu, dar doamna ministru, desi a fost instiintata din timp asupra protestului, nu a fost in minister.

Delegatia a fost primita de Ministrul Comunicarii Publice si a Dialogului Social- Gabriel Petrea, secondat de un secretar de stat, presedintele ANPD si alti functionari de nivel superior din ministere.

Protestatarii au solicitat in principal amanarea pana la data de 1 aprilie 2018 a intrarii in vigoare a prevederilor privind UPA din Ordonanta Guvernului 60/2017, fata de la 1 septembrie 2017 cum e prevazut in prezent, pentru ca intre timp sa poata fi luate masuri de suport a locurilor de munca a celor 2000 de persoane cu dizabilitati și traziție spre piata muncii.

Atasam acestui email si memoriul depus la minister, care contine propuneri agreate de mai mult de jumatate dintre unitatile protejate autorizate.

In replica, autoritatile s-au angajat ca vor transmite Guvernului aceste solicitari si in scurt timp vor comunica raspunsul lor.

Le atragem atentia din nou asupra faptului ca data de 1 septembrie 2017, este momentul in care protestatarii raman fara locuri de munca si unitatile proteajte autorizate incep drumul spre faliment si asteptam ca Guvernul Romaniei sa aiba grija intr-adevar de toti cetatenii romani, inclusiv cei cu dizabilitati, care astazi au fost obligati sa-si ceara demnitatea in strada.

Multumim reprezentantilor presei pentru reflectarea evenimentului.