Cerem in strada respectarea dreptului la munca al persoanelor cu dizabilitati!
19 august 2017
Memoriul depus in 22 august 2017 la Ministerul muncii si Guvern
23 august 2017

Chemam intreg sectorul ONG la protest!

PERSONELE CU DIZABILITATI IES IN STRADA PENTRU DREPTUL LA MUNCA. Nu vor sa asiste la inchiderea unitatilor protejate- spatiul lor de munca, speranta lor la o viata demna, normala si sa se prefaca a accepta situatia.
 
HAIDETI SA FIM ALATURI DE EI!
FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale organizeaza un protest, in data de 22 august 2017, ora 12.00, in fata Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. Vor participa persoane cu dizabilitati, reprezentanti si sustinatori ai acestora, din intreaga tara.
 
CHEMAM INTREG SECTORUL ONG sa-I sprijine pe cei cu dizabilitati. 22 august 2017 poate fi MOMENTUL NOSTRU DE SOLIDARITATE.
Momentul in care sa aratam ca nu toleram sa fim manipulati, nu acceptam sa se ia decizi fara sa fim consultati, nu acceptam dictatura prin ordonante. Vrem sa ne fie respectate drepturile de catre orice angajat al nostru, indiferent ca e ministru, prim ministru sau parlamentar. Sunt angajati sa lucreze pentru fiecare dintre noi!
2000 de persoane cu dizabilitati din Unitati Protejate Autorizate se vad in situatia de somaj de la 1 septembrie, ca urmare a adoptarii OUG 60/2017, fara dialog, fara masuri tranzitorii sau compensatorii. Guvernul a decis! Vrea taxa dubla de la angajatori si 2000 de persoane cu dizabilitati reprezinta un procent prea mic pentru a le sta in cale.
 
NOI CARE PUNEM PRET PE SALVAREA FIECARUI OM, PUTEM FI DEACORD CA ACESTI OAMENI NU CONTEAZA?
Avem peste o luna de cand incercam dialogul cu autoritatile si acestea nici macar nu se obosesc sa ne raspunda. Refuzam sa fim considerati invizibili si neimportanti si sa ne supunem ascultatori tuturor ordonantelor care ne pot schimba viata dintr-o semnatura, asa cum e aceasta OUG 60/2017 care pune cruce efortului de ani de zile in incluziunea persoanelor cu dizabilitati. 
OUG 60/2017 este o rusine pentru o tara cu cetateni demni, iar pe 22 august 2017, sute de persoane cu dizabilitati locomotorii, nevazatori, surdomuti, infectati cu HIV sau cu dizabilitati mentale, isi vor cere in strada dreptul la munca si la o viata demna. Nu vor sa fie asistati sociali sau cersetori.
 
II SUSTINEM?
Angajatorii UPA sunt facuti hoti iar angajatii- persoane cu dizabilitati, sunt momiti cu indemnizatii marite, sa accepte statutul de asistat social- acesta e masura umilintei oamenilor din Romania, de catre guvernanti.
Acum sunt afectale persoanele cu dizabilitati, maine pot fi altii. Persoanele cu dizabilitati au ales sa nu accepte resemnate ci sa-si afirme pozitia.
 
Sunt cu handicap, nu asistat! Sunt nevazator, nu profitor! Sunt surdo-mut, dar muncesc mult! Vreau sa muncesc, eu nu cersesc!- asta e pozitia unor oameni care nu cer decat demnitatea pe care le-o aduce respectarea dreptului la munca.
 
E PREA MULT SA VREI SA TRAIESTI DEMN IN ROMANIA?