Am înființat Centrul de Urgențe Sociale CUS
11 martie 2020
Stati de vorba cu Centrul de Urgente sociale!
18 martie 2020

Centrul de Urgente Sociale functioneaza

Am pus deja bazele Centrului de Urgente Sociale care a inființat un dispecerat cu numerele de telefon: 0757110243, 0747 504 013, apelabile la nivel național.

Prin Dispeceratul CUS vor fi oferite cetățenilor:

Servicii naționale:

  • informații privind sursele oficiale pe care le pot accesa pentru a afla mai multe despre infecție, pentru a ști măsurile recomandate de autorități pentru prevenirea transmiterii COVID 19, pentru a sesiza diverse încălcări de reguli privind limitarea tramiterii COVID 19, către instituțiile de menținere a ordinii și liniștii publice
  • suport psihologic prin preluarea solicitarilor prin Dispecerat și directionarea lor spre psihologi/asistenți sociali profesioniști din rețeaua FONSS
  • asistență spirituală prin preluarea solicitarilor prin Dispecerat și directionarea lor spre preoții ortodoxi, catolici și pastori care își oferă serviciile voluntar.

Servicii doar pentru județul Iași:

  • ajutor umanitar sau suport în achiziționarea de alimente de bază sau medicamente – apelurile fiind preluate de dispeceratul CUS si trimise catre Serviciul Voluntar de Ambulantă- SVA sau grupul de voluntari ai Colegiului Sf Nicolae, ori alte ONG-uri care contactează CUS și declară că oferă un astfel de suport.

Dispeceratul CUS va funcționa între 9.00 și 20.00 zilnic, iar în cazul agravării situației, FONSS și partenerii săi pot decide permanența.   

CUS este susținut de partenerii săi- Serviciul Voluntar de Ambulanță- SVA, Colegiul Sf Nicolae și Instituția Prefectului Iași precum și un grup de ITiști din Iași.