O alegere esențială- educație în limba română
1 mai 2023
Punct de vedere al Platformei Sociale cu privire la scandalul azilelor din Ilfov
10 iulie 2023

Dragi jurnaliști,

Faceți-vă bagajele și haideți cu noi, miercuri 28 iunie 2023, într-o excursie în domeniul social, în care vizităm două ONG-uri și un centru de refugiați și vă puteți documenta direct de la sursă. Scopul nostru e să vă facilităm o cunoaștere în profunzime a problematicii sociale prin poveștilor celor care au beneficiat de ajutor.Noi pregătim traseul, mașina, ghidul și ce-I mai trebuie călătorului ca să-și tragă sufletul și ne oprim în trei locuri:

Fundația Emmaus Iasi lucrează de peste 19 ani cu persoane fără adăpost și persoane aflate în situații precare în orașul Iași, pentru a le reda demnitatea umană și a le facilita reinserția socială și pe piața muncii. În Iași, Fundația are un magazin social de piese de mobilier și decorațiuni care sunt restaurate de beneficiarii organizației și o fermă în comuna Popești, unde beneficiarii cresc animale și se ocupă de activități agricole.

Organizatia Institutul Bucovina (Suceava) – e organizația care ne arată cum poți pune în mișcare o comunitate. Asociația funcționează de 12 ani și ajută la dezvoltarea comunităților din România, Ucraina și Republica Moldova. Prin activitățile pe care le desfășoară, Institutul Bucovina sprijină tinerii și adulții din mediul rural, refugiații, minoritățile și persoanele cu dizabilități în procesul de învățare și profesionalizare, apoi pentru integrarea pe piața muncii.

Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina (Iași)– e povestea solidarității ieșenilor. Este cel mai complex centru de servicii destinate refugiaților ucraineni din România și funcționează din data de 24 martie 2022. În cadrul centrului se oferă servicii de masă, cazare, socio-medicale, programe educaționale cu învățarea limbii române, serviciu de integrare pe piața muncii și un magazin social în care se distribuie alimente pentru ucrainenii de pe raza județului Iași.

Înscrierea se face până luni, 26 iunie ora 16.00, prin completarea unui foarte rapid formular online: https://forms.gle/C4TrjvDqvr6ZQmQ47 Locurile sunt limitate așa că nu ar strica să te înscrii deîndată ce vezi mesajul acesta.Călătoria de presă este organizată de Platforma Socială din România, despre activitatea căreia poți afla detalii aici https://web.facebook.com/platformasociala.ro/?_rdc=1&_rdr

Platforma SOCIALA.ro este înființată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale FONSS, Confederația Caritas Romania, Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil- FONPC și Federația Dizabnet, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.Informații despre Active Citizens Fund – Romania sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#EANorwayGrants#FDSC#PlatfomaSociala#FONSS#FONPC#CARITAS#Dizabnet