Asistență pentru oamenii străzii afectați de temperaturi extreme

Servicii medico-sociale în stradă
30 iunie 2020
Modificarea OG 26/2000: Peste 300 de ONG-uri transmit un punct de vedere comun
24 iulie 2020

Asistență pentru oamenii străzii afectați de temperaturi extreme

Disconfortul termic n-a împiedicat echipa mobilă din proiectul „Locuire de urgență și servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iași” să continue si în luna iulie activitatea de asistență socio-medicalaă a persoanele adulte fără adăpost.

Vreme de două săptămâni, echipa mobilă a identificat beneficiari noi pentru programul de consiliere socială și asistență sanitară. Conform proiectului, situația acestora va fi documentată profesionist și identificate soluții pentru a sprijini persoana să iasă din situația de criză. cazurile vor fi referite serviciilor publice sau private care au ca scop să contribuie mai departe pentru a reintagra in societate acești oameni.

Acum la problema existetnă s-a adăugat și caldura care pune în pericol orice persoană ce nu-și poate asigura adăpostul.

Ceea ce auzim foarte des este „vrem sa avem unde sa facem baie, sa ne spalam hainele”. E și normal atât timp cât pentru oamenii străzii șansa de a face un duș e foarte mică. In acest sens, FONSS va achiziționa prin acest proiect, containere de locuit, ca solutie de locuire temporara și container sanitar, care sa acopere nevoile de igiena de bază ale acestor oameni.

De asemenea, prezența asistentului medical în echipa mobilă face posibilă măsurarea indicatorilor principali de sănătate și referirea persoanei catre serviciile de asistență medicală dacă se impune acest lucru.

Proiectul „Locuire de urgenta si servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iasi pe durata starii de urgenta” este derulat de FONSS și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”.