Locuire de urgenta si servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iasi

Federația Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS în parteneriat cu Fundația Un Coup de Main d’Emmaus și Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași realizează proiectul Locuire de urgenţă şi servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iaşi.

Proiectul propune o soluţie rapidă şi eficientă de locuire de criză pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Iaşi sau care din motive de violență domestică își părăsesc locuința până ce acestea sunt preluate în serviciile publice de asistență socială sau se soluționează situația de criză.

“Cartierul social Kaufland” va fi înființat la Iași și va oferi servicii de găzduire de urgenţă şi servicii socio-medicale şi de suport pentru depăşirea situaţiilor de criză.

Prin acest proiect finanțat prin programul” În stare de bine” susținut de Kaufland România și implementat de FDSC, 65 persoane fără adăpost de pe raza municipiului Iaşi care nu beneficiază în prezent de niciun serviciu de sprijin social sau socio-medical și minimum 10 persoane victime ale violenţei domestice vor avea un spaţiu sigur de locuire pe perioada de criză și un suport primar de servicii.

FONSS a dezvoltat deja pe perioada pandemiei Centrul de Urgențe Sociale ca punct de relație și intervenție imediată pentru cei afectați de criză sanitară. Astfel am pus la punct un mecanism de coordonare și conlucrare între ONGurile din FONSS și diverse instituții, pentru o intervenție mai eficientă în situațiile semnalate din comunitate.

Vom continua să funcționăm în același sistem și vom identifica soluţiile integrate de sprijin a celor care sunt fără adăpost prin coordonarea serviciilor publice şi private astfel încât aceștia să iasă din situația de criză și să se reintegreze în comunitate.