ASCHN Bacau – Centrul Daniel

ASCHN Bacau – Centrul Daniel
Denumirea organizaţiei: ASCHN Bacau – Centrul Daniel
Nr. înregistrare în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor:: 22571
Codul fiscal:: 4670801
Adresa de implementare a serviciului: str., nr., cod postal, localitate, judeţ: Pictor Andreescu, nr.5, 600099, Bacau
Telefon:: 0234583036
Fax:: 0234583036
Anul înfiinţarii organizaţiei:: 1990
Nr. Acreditare: AF/000936
Beneficiari care vă pot accesa: Scopul organizaţiei este de a ajuta si proteja copiii cu dizabilitati si familiile din care aceştia fac parte, militând pentru promovarea drepturilor lor;
Disperarea, durerea neputinţa unei mame in fata bolii copilului sau, Daniel, care se stingea zi de zi sub ochii săi, au determinat-o sa mobilizeze parinti ca ea ai căror copii sufereau de PESS (panencefalita sclerozanta subacuta) sa se organizeze, sa capete statut juridic, astfel, fiind infiintata la data de 17 septembrie 1990, A.S.C.H.N. Bacău. In următorii trei ani membrii asociaţiei au urmat cursuri de instruire pentru parinti realizate de către specialişti ai Invatamantului Special – Universitatea Pedagogica – Gotheborg Suedia.
Astfel, la 5 iunie 1993, cu sprijinul Direcţiei Sanitare Bacău , Asociaţiei Espoiroumanie – Elvetia si Asociaţiei Diaconia – Suedia prin A.H.N.R. Arad, a luat fiinţa Centrul de Recuperare Neuromotorie „DANIEL”, obiect de activitate al A.S.C.H.N. – Bacău, acesta fiind primul de acest gen din oraşul Bacau.
Serviciile sunt adresate copiilor cu dizabilitati care au nevoie de terapii specifice de recuperare in vederea dezvoltarii potentialului si a unei cat mai bune integrarii sociale: logopedie, terapie cognitiva, terapie comportamentala, ludoterapie, terapie prin arta combintata, ergoterapie, arterapie, dezvoltare abilitati de viata, socializare, kinetoterapie, etc . Oferim deasemenea sprijin si suport si familiilor acestora: cursuri pentru parinti, consiliere individuala si de grup, activitatii de invatare tehnici de lucru, sesiuni deschise de intrebari,etc.

Send Message to listing owner

Listing Title: ASCHN Bacau – Centrul Daniel