Asociatia Betania Bacau

Asociatia Betania Bacau lucreaza din 1995 in Romania, fiind prima organizatie de utilitate publica din judetul Bacau. Serviciile oferite acopera o arie larga de interes in zona sociala: terapie pentru copii cu autism in centrele din Bacau si Roman, recuperare fizica prin kinetoterapie si hidrokinetoterapie, logopedie, socializare pentru persoane cu dizabilitati in cadrul Centrului Multifunctional. Organizatia a construit 6 dispensare medicale in mediul rural, a reabilitat alte sase si a dotat 8 de sectii de spital in judet. Detalii pe: www.asociatiabetania.ro.

 • Location: Bacau
 • Website: Link

Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)

Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS) a fost infiintata in 2004, avand ca scop promovarea bunelor practici in domeniul formarii profesionale si educatiei adultilor pentru sprijinirea dezvoltarii durabile a comunitatilor din Regiunea de Nord si Nord-Estul Romaniei. Principalele activitati pe care le desfasoara in prezent asociatia sunt organizarea unor module de instruire si formare profesionala, oferirea de servicii sociale grupurilor defavorizate si dezvoltarea de structuri de economie sociala. Detalii pe: www.areas.ro.

 • Location: Suceava
 • Website: Link

Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) – Filiala Iasi

Filiala Iasi a Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) a obtinut personalitate juridica in anul 2003 si actioneaza in domeniul protectiei copilului si a persoanelor cu autism. Scopul organizatiei este sprijinirea copiilor, adultilor cu autism din Iasi si imprejurimile orasului, precum si a familiilor lor, in vederea asigurarii drepturilor fundamentale in ceea ce priveste asistenta sociala, sanitara si educatia acestora. Detalii pe: www.ancaar-iasi.ro.

 • Location: Iasi
 • Website: Link

Fundatia ‘Ancora Salvarii’ Iasi

Fundatia ‘Ancora Salvarii’ Iasi este o organizatie care are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in dificultate, in mod special a persoanelor cu dizabilitati sau boli cronice, indiferent de rasa, religie, nationalitate etc. Centrul Ancora a luat fiinta in toamna anului 2003 dedicandu-si activitatile copiilor si tinerilor cu tulburari din spectrul autist, in urma sugestiei facute de catre DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) din Iasi, deoarece in orasul Iasi nu au existat in acesl moment servicii specifice acestor tulburari. In prezent fundatia dezvolta servicii sociale pe plan rural, in special in zona Strunga-Tg.Frumos-Pascani. De asemenea, organizatia asigura traducerea de materiale de specialitate privind educatia persoanelor cu nevoi speciale si organizarea cursurilor/workshopurilor pe aceasta tema. Detalii pe: www.ancorasalvarii.ro

 • Location: Iasi
 • Website: Link

Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara

Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara urmareste dezvoltarea unui model de securitate comunitara, de sisteme si protocoale de colaborare multi-institutionala si servicii la cele mai inalte standarde, in vederea protejarii victimelor abuzurilor de orice tip si a persoanelor vulnerabile, prin abordare integrata, multidisciplinara si acordand respect fiecarei persoane. Prioritatea ultimilor 15 ani a constituit-o introducerea de modele europene si internationale de dezvoltare si securitate comunitara, adaptate necesitatilor si realitatilor regiunilor in care Centrul de Mediere si Securitate Comunitara isi dezvolta programele (zone rurale si urbane, 9 judete si aproximativ 40 de comunitati din regiunea de Nord-Est a tarii). Organizatia a contribuit la crearea unei legi moderne de protectie a victimelor violentei domestice si introducerea medierii ca solutie alternativa pentru rezolvarea conflictelor.

 • Location: Iasi
 • Website: Link

Fundatia de Dezvoltare Locala “Speranta” Tg. Neamt

Fundatia de Dezvoltare Locala “Speranta” Tg. Neamt are doua tipuri de structuri de asistenta: Centru de Integrare si Terapie Ocupationala – pentru persoane cu dizabilitati Tg. Neamt -singura institutie care ofera servicii specializate de informare, consiliere, orientare, terapie si instruire care sa vina in intampinarea nevoilor persoanelor cu dizabilitati si Sectia Impact Plus – Unitate Protejata – care ofera servicii si produse executate de persoane cu dizabilitati.

 • Location: Targu Neamt
 • Website: Link

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau (FSC)

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau (FSC) este una dintre cele mai mari si mai bine organizate ONG-uri din Romania, ce isi desfasoara activitatea intr-o zona cu mari probleme sociale, regiunea estica a Judetului Bacau. Prin cele opt proiecte derulate la ora actuala, organizatia sprijina cele mai defavorizate categorii ale comunitatii: batrani si bolnavi in faze terminale, copii si familii defavorizate, comunitati rurale izolate, peste 10.000 de beneficiari anual.

 • Location: Bacau
 • Website: Link

Fundatia Enable Romania

Fundatia Enable Romania a fost infiintata in 2013 cu misiunea de a promova incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati si altor categorii dezavantajate, prin respectarea demnitatii si diversitatii umane. Fundatia desfasoara servicii si programe care sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati, precum si a familiilor acestora sau altor grupuri dezavantajate din Iasi.

 • Location: Iasi
 • Website: Link

Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in 1996 in beneficiul copiilor HIV+ si copiilor strazii. Astazi, Fundatia Inima de Copil contribuie la cresterea calitatii vietii pentru un numar mare de copii si tineri, administreaza si implementeaza in judetul Galati si chiar pentru copii din alte judete, servicii sociale pentru copii si familii in dificultate, copii cu dizabilitati. In prezent organizatia sustine in jur de 450 – 500 de copii anual si 350 de copii lunar prin programe permanente.

 • Location: Galati
 • Website: Link

Fundatia Papadia

Fundatia Papadia este specializata pe oferirea de servicii de ingrijire la domiciliu persoanelor dependente si asistenta sociala pentru persoane cu afectiuni psihice. Organizatia lucreaza in Iasi si are o vasta experienta in domeniile sale de referinta, ceea ce o face sa fie un furnizor de expertiza si formare cautat. Contact: e-mail: papadia@gmail.com

 • Location: Iasi
 • Website: Link

Fundatia Solidaritate si Speranta

Fundatia Solidaritate si Speranta a fost infiintata in 2002 in urma unor analize si planificari cu privire la activitatile social-filantropice desfasurate in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor. Activitatea filantropica a Fundatiei se implineste prin intermediul centrelor sale acreditate conform normelor in vigoare, specializate in solutionarea problemelor specifice ale beneficiarilor, oferind servicii sociale de inalta calitate, la standarde europene.

 • Location: Iasi
 • Website: Link