FONSS solicită redarea demnității persoanei cu dizabilități!
7 ianuarie 2015
Un nou apel pentru depunere dosare de subvenţionare servicii sociale
20 ianuarie 2015

Front comun pentru subventii

FONSS se numara printre cele 150 de organizatii neguvernamentale active la nivel national care semnaleaza modalitatea defectuoasa in care Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice (M.M.F.P.S.P.V.), prin Comisia de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor pentru acordarea subvenţiilor, infiinţata prin Ordinul M.M.F.P.S.P.V. nr. 2106/2014, a interpretat si aplicat Ordinul 1838/2014 privind aprobarea liniilor de subvenţionare prioritare in domeniul asistenţei sociale pentru anul 2015.

Scrisoarea care este adresata d-nei Rovana PLUMBMinistrul Muncii, Familiei,Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice poate fi vizualizata aici.

FONSS alaturi de alte 150 de federatii, retele si organizatii semnaleaza vicii de procedura, birocratizare excesiva, proceduri neuniforme de evaluare a dosarelor depuse de catre ONG-uri, precum si nerespectarea unor valori si principii asociate furnizarii serviciilor sociale din Romania in cadrul procedurii de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor pentru acordarea subvenţiilor in 2015.  Detalii aici

Semnatarii scrisorii isi exprima, de asemenea, deschiderea si disponibilitatea unui dialog privind perspectiva finantarii serviciilor sociale.