FONSS invata ONG-urile cum sa accesese finantari la Legea 350/2005

FONSS formeaza gratuit ONG-uri iesene in scrierea de proiecte
12 octombrie 2016
Conferinta regionala pe dizabilitate la Iasi
26 octombrie 2016

FONSS invata ONG-urile cum sa accesese finantari la Legea 350/2005

Pentru doua zile, la Iasi se desfasoara cursul pentru ONG-urile iesene care doresc sa atraga finantari publice prin Legea 350/2005.

Dupa ce FONSS a lucrat alaturi de Comisia ONG Iasi si autoritatile publice la imbunatatirea regulamentelor si ghidurilor de finantare, un pas firesc este sa pregateasca societatea civila in scrierea de proiecte, astfel incat aplicatiile sa creasca din punct de vedere al calitatii.

Traineri voluntari pentru acest curs sunt reprezentanti ai ONG-urilor membre ale federatiei, persoane cu experienta in atragerea si gestionarea de fonduri: Diana Paius- coordonator al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, presedinte al Comisiei ONG si vicepresedinte FONSS, Cristian Anghel – director economic al Asociatiei Alternative Sociale, adminstrator de bugete de mii de euro si Mihaela Munteanu, director de comunicare si advocacy la FONSS.
Spatiul pentru curs este pus la dispozitie in mod gratuit de un alt membru FONSS – Centrului Diecezan Caritas (Strada Sărărie 134, Iași, 700116).

Nu este prima data cand FONSS pregateste gratuit ONG mai mici pentru scrierea de proiecte. Anul trecut membrii FONSS au convenit sa nu aplice
Cursul se deruleaza in cadrul proiectului „Vocea ONG pentru servicii sociale”, implementat de FONSS cu finantarea Primariei Municipiului Iasi, prin Legea 350/2005.
Alte detalii despre proiect sunt postate pe www.fonss.ro