Contractarea Serviciilor Sociale furnizate de ONG-uri in UE

[dt_fancy_title title=”Conferinta internationala „Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri în Uniunea Europeană”” title_size=”big” separator_style=”dashed” el_width=”100″]

FONSS a organizat in 16 martie 2017, la Bucuresti, Conferinta internationala „Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri în Uniunea Europeană”, eveniment la care au participat 100 de persoane.
Printre invitati s-au numarat: ES. dl. Urs HERREN, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, dl. Ionuț Sibian, Director Executiv FDSC, dl. Adrian Marius Dobre, Secretar de Stat si dna Elena Dobre, Director al Direcției de Politici Servicii Sociale din cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale dar si speakeri precum Valentina Caimi, consultant pe probleme de advocacy și politici, Social Platform, Bruxelles, Belgia, PD. Valerija Bužan, Vice-președinte EASPD, Director al CUDV Draga și președinte al SOUS, Slovenia, dna Dorina Ticu de la Primăria Iaşi, dna Luminita Munteanu, director DAC Iasi, Andreia Moraru, Federația Dizabnet și Adriana Popa, EASPD, Angela Achitei, presedinte, Diana Chiriacescu, director si Mihaela Munteanu, director de comunicare si advocacy- din partea FONSS.

Conferinta, realizata in cadrul proiectului „Vocea ONG” a demonstrat ca se poate face contractare sociala si in Romania, exemplificand cu modele de contractare incepute in tara, acolo unde autoritatile au inteles beneficiile substantiale ale contractarii, atat in eficientizarea investitiei sociale cat si in cresterea gradului de satisfacere a nevoilor comunitatii.. Iasul e cel mai aproape de crearea unui model si anul acesta vor fi contractate primele servicii sociale de catre autoritatile locale, prin Biroul de contractare al Primariei Iasi, in baza unei harti de nevoi, dupa procedura conform legislatiei in vigoare.

Cum se poate? Cu stiinta de negociere si mult efort din partea ONG-urilor si cu disponibilitate si dorinta de eficienta a investitiei in social, din partea autoritatilor.

In organizarea Conferintei internationale „Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri în Uniunea Europeană” FONSS a dezvoltat un parteneriat cu Dizabnet.